top of page
Schermafbeelding 2022-01-04 om 15.44.11.png

e-Podium voor Bodemzicht op landelijk congres Bodem en Ondergrond

26-11-2020
 

Het Follow UP festival heeft gisteren ter gelegenheid van de afronding van het Uitvoerings-programma Bodem en Ondergond een E-magazine gelanceerd dat elke maand een Aardse held aan het woord laat; een hele mooie en inspirerende serie. Over de verbinding van bodem- en landgebruik met klimaatverandering, energie- en agrarische transitie, grondstoffen en circulaire economie. Bodem- en landgebruik zijn de spil in het realiseren van vrijwel alle duurzaamheidsdoelen. Een serie over mensen die het verschil weten te maken. Bodemzicht staat als eerste Aardse Held op het digitale podium: een lezenswaardig interview met Anne van Leeuwen.

fertilizer
grootstal, diner pensant, gebiedsopgave

Nominatie Grootstal voor Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit

15-07-2020

Vandaag is bekend gemaakt dat Grootstal is geselecteerd voor de shortlist voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke kwaliteit - brede blik op ruimte. Bij het samenstellen van de shortlist – zijnde de genomineerden – is gekeken naar de ambities die zijn gerealiseerd, wat dat aan schoonheid en (multi)functionaliteit heeft opgeleverd en hoe dat zo is ontstaan en wie daarbij betrokken zijn geweest. Maar ook naar spreiding over Gelderland, verdeling landelijk en stedelijk gebied, mate van realisatie en complexiteit. 

IMG_7887.jpg

eerste jaar voor regeneratieve boerderij Bodemzicht

08-04-2020
 

Stap 1 voor de nieuwe regeneratieve boerderij Bodemzicht is de aanleg van de 'no-dig' moestuin: intensieve teelt met een maximum aan biodiversiteit, en geen bodemverstoring. Volgende stap is de beredeneerde begrazing van 5 ha grasland door ossen en kippen, zodat het bodemleven geleidelijk tot leven kan worden gebracht. Daarna volgt de aanplant van o.a. fruit en noten.

bottom of page