e-Podium voor Bodemzicht op landelijk congres Bodem en Ondergrond

25-11-2020

Het Follow UP festival heeft gisteren ter gelegenheid van de afronding van het Uitvoerings-programma Bodem en Ondergond een E-magazine gelanceerd dat elke maand een Aardse held aan het woord laat; een hele mooie en inspirerende serie. Over de verbinding van bodem- en landgebruik met klimaatverandering, energie- en agrarische transitie, grondstoffen en circulaire economie. Bodem- en landgebruik zijn de spil in het realiseren van vrijwel alle duurzaamheidsdoelen. Een serie over mensen die het verschil weten te maken. Bodemzicht staat als eerste Aardse Held op het digitale podium: een lezenswaardig interview met Anne van Leeuwen.

Nominatie Grootstal voor Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit

14-07-2020

Vandaag is bekend gemaakt dat Grootstal is geselecteerd voor de shortlist voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke kwaliteit - brede blik op ruimte. Bij het samenstellen van de shortlist – zijnde de genomineerden – is gekeken naar de ambities die zijn gerealiseerd, wat dat aan schoonheid en (multi)functionaliteit heeft opgeleverd en hoe dat zo is ontstaan en wie daarbij betrokken zijn geweest. Maar ook naar spreiding over Gelderland, verdeling landelijk en stedelijk gebied, mate van realisatie en complexiteit. 

eerste jaar voor regeneratieve boerderij Bodemzicht

07-04-2020

Stap 1 voor de nieuwe regeneratieve boerderij Bodemzicht is de aanleg van de 'no-dig' moestuin: intensieve teelt met een maximum aan biodiversiteit, en geen bodemverstoring. Volgende stap is de beredeneerde begrazing van 5 ha grasland door ossen en kippen, zodat het bodemleven geleidelijk tot leven kan worden gebracht. Daarna volgt de aanplant van o.a. fruit en noten.

Masterplan Zuidflank

06-01-2020

De contouren van het Masterplan Zuidflank zijn gereed. De afgelopen maanden heeft Arda van Helsdingen ism bureau WING samen met landeigenaren en beheerders ontworpen aan een Voedsellandschap van de 21e eeuw van ca 30 hectare: een flinke stap richting verduurzaming met bovendien speciale aandacht voor landschappelijke kwaliteit en meervoudige toekomstwaarde.

Nu nog de teksten!

13-12-2018

Op vrijdag 14 december vond in Nijmegen op diverse plaatsen de afsluiting van het Green Capital-jaar plaats. Vanuit het thema 'sociale duurzaamheid' kreeg Grootstal die dag het Duurzame Estafettestokje toegekend: Grootstal is een gewaardeerde plek voor het scheppen bestendigen en optimaliseren van maatschappelijke waarden.

Het estafettestokje gaat van hand tot hand en van land tot land; deze overdracht was de 72e in de inmiddels lange reeks en gaat nu verder door heel Europa. De feestelijke overhandiging ging gepaard met de aftrap van de eco-training Groen Geluk, waarbij deelnemers worden uitgedaagd om hun footprint te verlagen.

Inschrijving geopend conferentie 4 oktober op landgoed Grootstal

04-09-2018

Op 4 oktober vindt op Grootstal de tweede conferentie plaats rond duurzaam voedsel, dit keer mede georganiseerd door Voedsel Anders, Slow Food, vanTuintotBord, Platform Aarde-boer-consument en WijzijnGroenGezondeninBeweging.

Deze dag heeft als doel nieuwe verhalen en aanbevelingen te doen over de transitie naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem. In het Rijk van Nijmegen willen we bovendien werken aan een netwerk, zodat we komende jaren hiermee verder kunnen. Met professionals en ‘foodlovers’ gaan we aan de slag om tot plannen te komen en aan concrete oplossingen te werken.

landgoedLAB finalist voor de Dutch Daylight Award 2018

03-09-2018

Vandaag heeft een jury de nominaties bekend gemaakt voor de tweejaarlijkse Dutch Daylight Award, waarin de excellente toepassing van daglicht in de architectuur wordt gevierd. Voor de zesde editie van de Dutch Daylight Award zijn zestig projecten ingezonden. In twee categorieën zijn in totaal tien projecten genomineerd. Het landgoedLAB op landgoed Grootstal, ontworpen door Henri Borduin, behoort tot de 'happy few' genomineerden! 
Beide winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op donderdag 4 oktober,

Inschrijving geopend voor de kennisconferentie SOIL4U - 28 september op landgoed Grootstal

29-08-2018

‘Een dag vol inspiratie voor een gezonde bodem’.

Voor overheden, grondeigenaren, boeren en relaties die geïnteresseerd zijn in duurzame landbouw- en veeteelt, bodembeheer en duurzame voedselproductie. Een informatieve dag met informatie over de SOIL4U-transitie-aanpak op 3 landgoederen, workshops, film, lezingen en nog veel meer.

 

Programma: http://www.soil4u.nl/soil4udag/

Samen in beweging

27-06-2018

Met de overhandiging van dit mooie kistje vers geplukte groenten uit de moestuin van Het heerlijke land op landgoed Grootstal gaf de Nijmeegse wethouder Renske Helmer het startschot voor de campagne Fiets voor Elkaar: inwoners van Nijmegen kunnen hun gefietste kilometers direct doneren aan de Voedselbank Nijmegen. Zo komen we samen in beweging voor gezonde en duurzame voedselpakketten. De wethouder overhandigde het gezonde en duurzame voedselpakket aan Hubert Hendriks van de Voedselbank Nijmegen en Linda van Aken van de Vincentius Vereniging.  

 

Fiets je mee?? Download dan de gratis RingRing ® app en je doneert vanzelf!

Nieuw oogstseizoen !

11-05-2018

Vandaag was de eerste zelfoogst-dag van op moestuin Het heerlijke Land. Een vrolijke en geanimeerde dag met bovendien prachtig weer en veel belangstelling! Met heerlijke sla, radijs en kruiden bijten we de spits af van het nieuwe seizoen. Zin in! 

1 / 2

Please reload

  • Facebook Social Icon

volg ons op facebook!

wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

© 2015 landgoed Grootstal met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now