top of page

Landgoed Grootstal is al meer dan 100 jaar een (agrarisch) landgoed in bedrijf. Dit nieuwe tijdperk waarin mensen duurzamer willen samenleven kent nieuwe uitdagingen en vraagt om andere uitgangspunten, waarmee we ook anders zullen moeten ondernemen.

 

Voor deze tijd interessante principes voor meervoudige waardecreatie, zoals beschreven door Jan Jonker, hoogleraar Duurzaamheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen, worden op landgoederen al vanouds in praktijk gebracht. De rode draad is de balans tussen mens, ecologie en economie. En dat waardecreatie niet alleen waarde creëren is voor jezelf, maar ook voor je omgevingZo proberen we nieuwe betekenis aan landgoed en omgeving te geven met de essentie van deze tijd: klimaatadaptatie, (bodem)biodiversiteit en gezonde voedselproductie.

 

Op landgoed Grootstal werken zelfstandige professionals met aandacht voor biodiversiteit en de menselijke maat aan deze opgave. In de geest van het integrale karakter van het landgoed, werken zij vanuit hun complementaire kracht binnen het geheel en zijn zij in staat om meervoudige waarde te creëren. Samen meer dan de som der delen!

 

De verbinding tussen Stad & Land maken wij tastbaar in een fraai landschap waar wij duurzaam investeren in een gezonde bodem, productie en consumptie. Daarmee ontstaan nieuwe en korte verbindingen tussen bodem, boer en bord:

  • een evenwichtig en veerkrachtig ecosysteem

  • reductie van schadelijke stoffen en emissies

  • korte afstand tussen grond en mond

  • zo min mogelijk verspilling

  • aandacht voor mens, dier en leefomgeving

  • werken met waarden in ketens, netwerken en allianties 

 

Onze ondernemers hebben ieder op eigen wijze een rol in het naleven, zichtbaar en beleefbaar maken van deze kwaliteiten. 

"Innovatief ondernemen, met de focus op maatschappelijke service en duurzame waarden, kan in de 21e eeuw ook wel het 'organiseren van duurzaamheid' worden genoemd."                     (Jan Jonker)

All Videos

All Videos

All Videos
Search video...
Food for Thought 17 dec. 2020 - Kien van Hövel & Bodemzicht

Food for Thought 17 dec. 2020 - Kien van Hövel & Bodemzicht

29:40
Play Video
Regeneratieve Landbouw - Bodem herstellen in plaats van uitputten (EenVandaag)

Regeneratieve Landbouw - Bodem herstellen in plaats van uitputten (EenVandaag)

05:18
Play Video
Workshop: Nieuw Business Model Template

Workshop: Nieuw Business Model Template

01:16
Play Video
GPRK 2020 - Landgoed Grootstal

GPRK 2020 - Landgoed Grootstal

01:05
Play Video
Arbres

Arbres

Voedselbos én werkervaringsplaatsen, dat is wat Cooperatie Arbres te bieden heeft in de Heerlijke Bosgaard. Herstel voor mens en ecosysteem; het recept hiervoor is georganiseerde traagheid, die positieve energie genereert ;-)

Klaas Bomert

Klaas Bomert

is eigenaar van Bomertbeheer en houdt al ruim 25 jaar kantoor in het koetshuis. Zijn rol is o.a. het coördineren en bijhouden van het 'groen' op het landgoed.

Mark Arts

Mark Arts

zet met zijn kudde de Grootstalse traditie voort en levert graag een bijdrage aan het landschap. Ziet zijn vak als de moderne schakel tussen natuur en landbouw.

Bodemzicht

Bodemzicht

zet op Grootstal een herstellend, realistisch, winstgevend alternatief neer voor de conventionele landbouw: vertrekkend vanuit de 21e eeuwse uitdagingen als klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en boerencrisis en vertaald naar een koolstofpositieve en duurzame landbouw, met de bodem als basis. Ricardo en Anne en hun team delen graag hun kennis via het leercentrum.

Joke Feenstra

Joke Feenstra

was innovatie adviseur bij Syntens en verzorgt nu vanuit haar bedrijf 'Groeienopgrootstal' duurzaamheids trainingen en workshops in het Paviljoen. Sinds 2014 beheert zij ook de Kruidentuin van het landgoed. "In de Kruidentuin gaan we voor eco-positiviteit. Met fijnproevers, vrijwilligers en cursisten."

Imkerij

Imkerij

Op het landgoed wordt een bijenkalender bijgehouden waarmee bijen altijd kunnen rekenen op voldoende nectar en pollen. Een deel van de honing is te koop in de landgoedwinkel, de rest is voor de bijen zelf. Imker Gerald van Meijgaarden is actief lid en docent bij de NBV.

Het Heerlijke Land

Het Heerlijke Land

Sinds 2017 levert 'Het heerlijke land' een keur aan dagverse seizoensgroenten aan de eigen deelgenoten, die daarmee erg betrokken zijn bij duurzame voedselproductie dichtbij huis. Fernande en Vera heten u hartelijk welkom!

Pantry Grootstal

Pantry Grootstal

Sinds het 'kersenstalletje' dat kersen verkocht uit eigen boomgaard is het winkeltje nu omgedoopt tot 't Grootstalletje'. Hier vindt u duurzame producten van het landgoed en uit de streek. Daarmee houden we de ketens kort en kunt u blijven genieten van de smaak van het seizoen. In 2023 gaat winkel verder als Pantry Grootstal: onbemand en dus altijd toegankelijk via de app.

... maak kennis
met ons team ondernemers ...

bottom of page