Landgoed Grootstal is al 100 jaar een (agrarisch) landgoed in bedrijf. Dit nieuwe tijdperk waarin mensen duurzamer willen samenleven kent nieuwe uitdagingen en vraagt om andere uitgangspunten, waarmee we ook anders zullen moeten ondernemen.

 

Voor deze tijd interessante principes voor meervoudige waardecreatie, zoals beschreven door Jan Jonker, hoogleraar Duurzaamheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen, worden op landgoederen al vanouds in praktijk gebracht. De rode draad is de balans tussen mens, ecologie en economie. En dat waardecreatie niet alleen waarde creëren is voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

 

Op landgoed Grootstal werken zelfstandige professionals met aandacht voor biodiversiteit en de menselijke maat. In de geest van het integrale karakter van het landgoed, werken zij vanuit hun complementaire kracht binnen het geheel en zijn zij in staat om meervoudige waarde te creëren. Samen meer dan de som der delen!

 

De verbinding tussen Stad & Land maken wij o.a. tastbaar door duurzaam te investeren in een gezonde bodem, productie en consumptie:

  • een evenwichtig en veerkrachtig ecosysteem

  • reductie van schadelijke stoffen en emissies

  • korte afstand tussen grond en mond

  • zo min mogelijk verspilling

  • aandacht voor mens, dier en leefomgeving

  • werken met waarden in ketens, netwerken en allianties 

 

Onze ondernemers dragen hier aan bij en hebben ieder een rol in het zichtbaar en beleefbaar maken van deze kwaliteiten. 

"Innovatief ondernemen, met de focus op maatschappelijke service en duurzame waarden, kan in de 21e eeuw ook wel het 'organiseren van duurzaamheid' worden genoemd."                            (Jan Jonker)

... maak kennis met onze groene ondernemers ...

Show More
  • Facebook Social Icon

volg ons op facebook!

wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

© 2015 landgoed Grootstal met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Ceciel Geerards

is hovenier en bloemiste. In haar bloemenkwekerij teelt zij op volle grond en in samenwerking met de natuur een rijk palet aan bloemgewassen, van akkerbloemen tot bijzondere cultivars. Haar dagverse boeketten zijn te koop in de landgoedwinkel en in de biologische winkels in de stad. Voor bijzondere gelegenheden maakt zij ook boeketten op bestelling. Door het seizoen heen geeft Ceciel ook snoei-lessen.

Go to link