wat is er

te doen?

 

 

 

 

Via actuele thema's zoals voedsel, duurzaamheid, kunst en educatie,

verbindt het landgoed Stad & Land .

 

In die geest kunt u daarom, naast de huur van paviljoen en LAB voor eigen doelen, ook inschrijven voor activiteiten. Alhoewel de mogelijkheden veel talrijker zijn en we ook over een uitgebreid netwerk van partners beschikken om dit te helpen faciliteren, volgt hieronder een selectie, die regelmatig wordt geactualiseerd.

 

 
Rondleiding

Al dan niet in combinatie met het gebruik van het paviljoen of een activiteit op het landgoed bestaat de mogelijkheid voor een persoonlijke rondleiding, waarmee u niet alleen de cultuurhistorie van de plek kunt ontdekken maar ook hoe het landgoed in de 21e eeuw innovatief onderneemt met de focus op maatschappelijke en duurzame waarden. 

Kosten: 7,50 pp voor groepen van minimaal 6 personen.

Houd de agenda in de gaten

of maak een afspraak via 06.55820089  

Poort
naar het landgoed

Het Paviljoen is de nieuwe publieksruimte van landgoed Grootstal. In deze harmonieuze omgeving staat ontmoeten en innoveren centraal.

U treft er de ideale setting aan voor frisse ideeën, geconcenteerd werken, nieuwe energie en ontspanning. In dit moderne paviljoen, dat voorzien is van alle gemakken, kunt u vergaderen of een bijeenkomst, lezing of workshop houden, vieren of rouwen.
Wilt u dit combineren met een lunch, diner, outdoor activiteit of rondleiding op het landgoed? Ook dat kan allemaal. We stellen graag een passend programma samen. meer info >>

Cursus voedselbos

Voedselbosbouw is een kansrijke maar ook compleet nieuwe manier om natuur, landbouw en bosbouw gezonder, voedsel/oogstrijker en biodiverser te maken. Hier leer je allerlei theoretische en praktische aspecten van de permacultuur gedurende de 4 seizoenen. 

 

De eerste cursus startte o.a. op landgoed Grootstal in het voorjaar van 2017 en bood plaats aan 25 deelnemers. Nu zijn we toe aan de derde jaargang. De training Voedsel uit het bos wordt dit jaar modulair aangeboden: algemeen, ontwerp en bedrijfsplan.

 

De module Ontwerp vindt plaats op landgoed Grootstal.

Opgeven en meer informatie vindt u via The Plant.

Tuinplanten snoeien

Een serie van vier praktijklessen op het landgoed, gegeven door hovenier/bloemiste Ceciel Geerards. Aan bod komen: tuinplanten en heesters in het najaar, rozen in maart, kruiden en hortensia’s in april en zomer-bloeiers in juni. Korte uitleg van de theorie, gevolgd door uitvoering in de praktijk. U leert hoe u uw tuinplanten en struiken gezond en in model houdt en u kunt terecht met vragen over uw eigen tuin. 

www.ceciel-geerards.nl.

Mentale fitness

Haal meer uit je leven met deze training van 10 avonden. Onder leiding van encouraging trainer Joke Feenstra onderzoekt u de positieve kanten van het leven en oefent u nieuw gedrag, waardoor u meer te kiezen hebt. Deelnemers ontwikkelen betere relaties, meer plezier in het werk en zijn meer tevreden met zichzelf.

Info: www.groeienopgrootstal.nl

NB: Binnenkort komen we met een prikkelend programma over duurzame levensstijlen.

Schrijf u onder aan deze pagina in voor de Nieuwsbrief, dan ontvangt u automatisch bericht wanneer we zover zijn.

 

schenk aandacht met Talententhee

In de kruidentuin worden verrassende soorten theekruiden geteeld. 

Het kruiden assortiment in de winkel bevat nu ook Talententhee.

Dit is een doe-het-zelf- cadeau waarmee je iets bijzonders geeft: aandacht.

Aandacht voor de positieve kwaliteiten en talenten van vriend(in), collega of familielid. 

U kunt het Talenten-cadeau ook in groepsverband maken in de vorm van een workshop. Dit zal wonderen doen voor de teamgeest in de groep. meer informatie vindt u hier.

Proef het seizoen
in de landgoedwinkel

Van oudsher en nog steeds is hier het verkooppunt van de lekkerste kersen van Nijmegen: de 'kersentent'. Vroeger kwamen de kersen uit de eigen boomgaard, maar na 70 jaar hebben de bomen hun beste tijd gehad en zijn de kersen snoepgoed voor talloze vogels. In de nieuwe winkelruimte willen we ons onderscheiden van andere winkels door bij te dragen aan het voedselbewustzijn van de klant en u de smaak van ieder seizoen te laten beleven. 

Hiervoor zoekt Jaap Langerak de beste aardbeien, asperges, appels, honing uit de streek en natuurlijk treft u er ook steeds meer verse producten aan van het landgoed zelf: zoals de verse bloemen van Ceciel, de groenten uit de moestuin van Ingrid, de theekruiden uit de kruidentuin van Joke en ook wel eens eetbare verrassingen uit de natuur!

 

Van mei-sept dagelijks open van 9.00-18.00 u,

zondags gesloten

Workshop
bloemsierkunst

Ceciel Geerards is in haar element wanneer ze ook anderen wegwijs kan maken in de creatieve mogelijkheden van de bloemsierkunst. Daarmee kan uw activiteit in het paviljoen verrijkt worden met een extra (ont)spannende ervaring in haar prachtige kweektuin. Wat is mooier dan behalve een eigen bloemstuk ook die herinnering mee naar huis te nemen?

 

 
Ephemeral Art

Met 'ephemaral art' creërt u olv Margreet Ubels vanuit natuurlijke overvloed. We staan er misschien niet altijd zo bij stil, maar de natuur biedt ons overvloed en verbindt alles met alles. In de herfst sterft het blad, in de lente ontluikt de knop, die in de winter stilletjes wacht en in de zomer tot volle wasdom komt, een voortdurende kringloop van verschijnen en verdwijnen.

In deze workshop gaat u met deze kortstondigheid aan de slag. We creëren een gezamenlijk tijdelijk kunstwerk, een slinger van verbinding, met materiaal dat de natuur ons op dit moment biedt. Hoe ziet dat eruit? Dat is een verassing die in het moment ontstaat, onvoorspelbaar en voorbijgaand. Alleen de herinnering blijft.

Workshop op afspraak.

Vergroen je footprint met eco-training 

GROEN GELUK 

In de speciaal op landgoed Grootstal ontwikkelde Eco-training Groen Geluk leer je niet alleen je footprint verlagen, maar leer je ook hoe je dit doet door je bewuster te worden van de (systemen van de) natuur, deze aarde, en er de verbinding er mee te maken.

De eerste cursus gaat in februari 2019 van start. 

Verras uzelf en laat u verrassen !

Meer informatie en opgeven.

Zelf groenten oogsten bij Het heerlijke land

Vanaf  mei kunt u zelf oogsten op moestuin ‘Het heerlijke land’.

Dit is een zelfoogstmoestuin waarbij de oogst wordt verdeeld onder de deelnemers. Samen met de tuinder vormt u een community die bijdraagt aan kleinschalige, duurzame landbouw en de lokale economie. In de tuin wordt gewerkt met biologisch zaad, plantgoed, mest en compost. Een ruime vruchtwisseling, minimale grondbewerking en een natuurlijke evenwicht in en boven de grond, maakt chemische bestrijdingsmiddelen overbodig. Lekker, en goed voor de mens, het land en de omgeving.   

Met een oogstaandeel bent u t/m november wekelijks verzekerd van kakelverse seizoensgroenten op een bijzondere plek waar u ook kunt genieten, ontspannen, ontmoeten en leren. Door zelf te oogsten is de keten kort en weet u bovendien waar uw voedsel vandaan komt. Meewerken is niet nodig, wel mogelijk. 

Het heerlijke land is open van mei t/m november  

(ingang halverwege de St Jacobsweg)      

  • Facebook Social Icon

volg ons op facebook!

wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

© 2015 landgoed Grootstal met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now